ALLAH'ın KURAN'da ANLATTIĞI KIYAMET

                                  ALLAH'ın   KURAN'da    ANLATTIĞI      
                                     K I Y A M E T....

                       
       Biz insanları Allah yaratırken, kendisinin izin verdiği ölçüde bilgiyle bizi donatmıştır. Bütün mesele o bilgileri "oku"  emrine uyarak, açığa çıkarmaktır. Aklımızı kullanmamızı, bize fayda olacak ne varsa faydalanmamızı isteyen   Allah, aksi konumda olunursa üzerimize pislik yağdıracağını Kuran'da açıklamıştır.                                    
       
 Ömrümüzü tamamladığımız da, her benlik ölümü tadacağı için, ölüm sonrasında beklemeye geçip, kıyametin kopuşu ile, tekrar diriltilip,  Allah'ın huzuruna çıkacağımızı ve  sorgulanacağımızı  Kuran'da anlatmaktadır.
        İnkar eden insan   " O SAAT BİZE GELMEZ "der. Kıyameti  çok uzak görürken, Allah "biz onu çok yakın görüyoruz" demektedir. İnsan ısrarla kemiklerin bir araya toplanamayacağını sanırken, Allah  parmak uçlarımız da dahil, tam bir biçimde düzenleyeceğini söylemektedir.              İnsan hep şu soruyu sormuştur:   " KIYAMET GÜNÜ NE ZAMAN? " Allah kıyametin kopuşunu Kuran'daki ayetlerde detaylı bir şekilde anlatmaktadır.
     Biz insanlar yaşantımızı tamamladıktan sonra ( ki o zamanı Allah biliyor), geçiş yapacağımız, yani  ilk kıyameti, ölümün anını, nasıl olacağını Kuran' da  anlatmaktadır.
     İnsan için ilk kıyameti, yani geçiş olacak olan ölüm tamamlandıktan sonra, zamanını Allah'ın bilebileceği,  kıyametin kopuşu ile dünya hayatı  son bulacaktır.




.
        Kıyamet  ansızın başlayacaktır.      
 Göz şimşek çaktığında, ay tutulduğunda ve güneşle ay bir araya getirildiğinde insan der ki o gün : " KAÇACAK YER NEREDE? "
     O gün yerküre başka yerküreye dönüştürülecek, göklerde öyle.
     Gök çatlayıp, Güneş dürülüp büzülecek, yıldızlar ışıklarını yitirecek, dökülüp saçılacak, silinip süpürülecek.
O gün gök, eriyip kırmızıya boyanmış deri gibi, bir GÜL haline gelecektir.
   Gök yazı tomarı dürer gibi dürülecek  ve kızarmış erimiş yağ, maden  gibi olacaktır.
      O gün yer çatır çatır yarılacaktır. Bir gün ki o, kişi öz kardeşinden kaçacak, öz annesinden, babasından, eşinden, oğullarından, o gün onlardan her kişinin, kendisine yetecek bir uğraşı olacaktır. Hamile kadınlar çocuklarını düşürecektir. Bir dost bir dostun halini soramayacaktır. Eşini, kardeşini, kendisini kucaklayan, barındıran ailesini ve yeryüzündeki insanların tümünü fidye verip kendisini kurtarmak isteyecektir. O gün  çocuklar ak saçlı ihtiyarlara çevrilecek ve o günden korunmamız imkansız olacaktır .O gün insanlar, çırpınarak yayılmış pervaneler gibi olacaktır.
   
 Vahşi hayvanlar ve develer kendi hallerine bırakılıp, daha sonra bir araya toplanacaklardır.
   Yerküre bir sarsılışla sarsılacaktır.Yer ve dağlar yükletilip, bir yürüyüşle bir serpilişle, bir biriyle
çarpıştırılacaktır. Dağlar, eriyip akan bir kum yığınına dönüşecek, un-ufak savrulacak, atılmış, didilmiş renkli yün gibi olacaktır.
Dağlar yürütülmüş bir serap gibi olacaktır.
Denizler alevlerle kaynatılıp, köpürtülecek, fışkırtılacaktır.
       O gün o müthiş sesle hak olarak dinleyeceğiz. Yer uzaklaşmış, gök yarılmış, lime lime sarkmıştır. Göğün örtüsü indirilmiş, kapı kapı oluvermiştir. Meleklerde onun kenarındadır, Rabbin arşını o gün onların üstündeki sekiz taşır. Süra üflenmiştir.
                            


 Kabirler deşilmiş, sert bir komut sesiyle, bir anda hepsi uyanıp ortaya gelecektir.. Yüzler vardır o gün parıltılı, Rabbine doğru bakan ve yüzler vardır o gün buruk, kendine bel kıracak bir hesap yöneleceğini sezinleyecektir. Cehennem kızıştırılmış, Cennet yaklaştırılmıştır. HER BENLİK, ÖNCEDEN NE HAZIRLAMIŞSA BİLMİŞ OLACAKTIR.
       Gökleri ve yeri ve bunlar arasındakileri altı günde yarattığını, bir yorgunluğun da dokunmadığını söylüyor Allah. İlk yaradılışta yarattığı gibi baştan yaratacaktır.
       Bu dünya yaşantısında,  hep bu dünyada kalacakmışız gibi, umursamaz bir konumda, ömrümüzü tüketiyoruz., Ölümsüz olacağımız, cennet ya da cehennemdeki   yaşantımızı, bu dünya yaşamında yapacağımız  tercihlerle, hiç düşünmeden heba ediyoruz.
                             
     
NOT:Bu bir tekliftir...Lütfen iniş sırasına göre Türkçe KURAN meali okuyun..TEŞEKKÜR EDERİM..          

Hiç yorum yok: