KURAN'da anlatılan İBRAHİM Peygamber ve PUTLAR..


KURAN'da anlatılan İBRAHİM Peygamber ve PUTLAR..

       Allah İbrahim’i bazı kelimelerle imtihana çekmiş, o da onların hakkını vermişti de Allah şöyle demişti : “SENİ İNSANLARA ÖNDER YAPACAĞIM.” İbrahim : “ Soyumdan birilerini de” deyince Allah : “BENİM AHDİME ZALİMLER EREMEZLER.” buyurdu.
                                            
     İbrahim çok zeki, aklını kullanmayı çok iyi bilen, Allah’ın doğru yola ilettiği bir peygamberdi. İbrahim babası Azer dahil 
toplumunu putlara tapmama konusunda ikna 
edemedi. İbrahim’in babası için Allah’tan af dilemesi, sadece ona verdiği bir söz yüzündendi. Onun Allah düşmanı 
olduğu kendisi için açıklık kazanınca, ondan uzaklaştı.
       İbrahim bir plan kurdu. “Allah’a yemin ederim, sırtınızı dönüp gidişinizden sonra, putlarınıza bir oyun çevireceğim.” demişti ve onu uygulamaya koydu.
    Putların yanına geldiğinde orada bulunan toplumunun yanında yıldızlara bir göz attı, şöyle dedi : “Ben hastayım.” Orada bulunanlar ondan gerisin geri kaçtılar. İbrahim’de onların ilahlarının yanına sokulup: “Bir şey yemez misiniz? Neniz var , konuşmuyorsunuz!” dedi.
       İyice yanlarına sokulup sağ eliyle bir darbe indirdi. Sonunda
                                          
onları parça parça etti.Yalnız en büyüklerini bıraktı ki, dönüp ona başvurabilsinler. Toplumu: “Tanrılarımıza bunu yapan kesinlikle zalimlerdendir. Onları diline dolayan bir genç duymuştuk Kendisine İbrahim deniyor. Halkın gözleri önüne getirin onu ki, açıkça görebilsinler.” dediler.
       Toplanan halk “Tanrılarımıza bunu sen mi yaptın , ey İbrahim?” diye sordular. İbrahim : “Hayır, ben değil. Şu büyükleri yapmıştır onu. Hadi sorun onlara konuşabiliyorlarsa!”
      Bunun üzerine kendi benliklerine döndüler de şöyle dediler : “Siz zalimlerin ta kendilerisiniz.” Sonra yine kendi kafalarına döndürüldüler: “Vallahi, sen de bilirsin ki, bunlar konuşamazlar.”
      İbrahim dedi: “Siz Allah’ı bırakıp da size hiçbir şekilde yarar sağlamayan, zarar veremeyen elinizle yonttuğunuz şeylere mi tapıyorsunuz. Oysaki sizinde yaptığınız şeyleri de Allah yaratmıştır. Yuh size ve Allah’ı bırakıp da taptıklarınıza! Siz hala aklınızı kullanmayacak mısınız?”
   Halkı : “Şunun için bir bina yapın da bunu ateşin ortasına fırlatın, yakın bunu. Eğer bir şey yapacak kişilerseniz, ilahlarınıza yardım edin ” dediler.
       Ve İbrahim’i yakmak için ateşe koydular. Allah şöyle dedi: “ EY ATEŞ, İBRAHİM’E SERİN OL, SELAM OL.” Ona tuzak kurmak istediler de biz onları hüsranın en beterine uğrayanlardan kıldık. Biz onları sefiller-reziller haline getirdik.
       Hani İbrahim de şöyle yakarmıştı: “ Allah’ım göster bana, nasıl diriltiyorsun ölüleri?” Allah “inanmadın mı” diye sordu. “inandım, dedi, ancak kalbim tatmin olması için..” Allah dedi ki : “Kuşlardan dört tane al, onları kendine ısındırıp alıştır. Sonra her dağın üstüne onlardan bir parça koy. Sonra onları çağır. Koşarak sana geleceklerdir.”
     Bil ki Allah Aziz’dir Hakim’ dir… 
                      

NOT: LÜTFEN BAŞLARKEN İNİŞ SIRASINA GÖRE,ARAPÇA BİLMİYORSANIZ TÜRKÇE KURAN MEALİNİ OKUYUN….TEŞEKKÜR EDERİM….

Hiç yorum yok: