DÜNYA SİNEMA, DİZİ SEKTÖRÜ ve...

 DÜNYA SİNEMA,  DİZİ SEKTÖRÜ  ve ....
        Aya insanları taşıyan  füze gönderildiğini,  gazetelerden, dergilerden, radyodan öğrendik..İnsanlar ilk aya indiğinde müslüman kesimin bir kısmı inanç duymadı.  Ayın nur olduğu düşüncesindeydiler. O dönmeleri  gök yüzüne bakarak geçirdik. Sanki füzenin gidişini, ayda ki insanların gezintisini görebilecekmiş gibiydik..     
  Daha sonraki aşamalarda Türkiye’de  televizyon  yayınına başladığında,  çok az insan  siyah beyaz televizyona sahip oldu.. Saygıdan oturacak yeri bulamayan ev sahipleri ve sinema salonuna dönüşen evler, ikramlar da ihmal edilmezdi. İstiklal marşı ile başlayan, tek  kanallı televizyon, kapanışın son  saniyesine kadar izlenirdi. Televizyon hemen hemen tüm evlere girdikçe,  sosyal hayatımız da değişti ve etkilendi.
 Televizyonda yayınlanan diziler, filmler insanları çok fazla kapsam alanına aldı. O dönemlerde yayınlanan dizilerden en önemlilerinden biride "UZAY YOLU"ydu.
   Bu dizi izlenirken; uzay aracı, ışınlama, 
                             
kullanılan cihazlar, yemek yerine kullanılan haplar, kıyafetler, yaşam şekilleri her biri ayrı ayrı önemdi. İlkelleri de olan, bizi aşmış hayali bile zorlayan  teknolojiye  sahip, değişik görünümlü uzayda yaşayan  yaratıklar vs..
     Bu o dönemlerdeki insan aklının almasının zor olduğu ama seyrettiğinde de yadırgamadığı bir durumdu. Hayretle karşılanan ise insanın bu denli geniş hayal gücüne sahip oluyor olmasıydı.
     Avrupa ve Amerika’da  film ve dizi sektörü geliştikçe, dünyaya servisi arttı. İnsanlar bilim ve teknoloji de adeta start aldı.  Şimdilerde ise gelişme devam ettikçe, kainatı daha bir görür hale geldik, Marsa  uzay aracı gönderdik.Göremediğimiz atom ve hücrelerle ilgili bilgilerimiz açıldıkça açıldı..
     Film sektörü insanda yüklü olan bilgileri adeta görünür hale getirdi. Bu sektör geçmiş ve gelecekteki toplumsal ve insansal yaşamlar, uzayla ilgili filmler, savaşlar, hortlaklar, zombiler, üstün yetenekli ve doğa üstü güçlere sahip insanlar, dünyanın yok oluşu filmler..
En son rüyalarda dolaşımın gerçek yaşamla birleştirilmesi, paralel evrenle noktalandığı bir nihayetle karşı karşıya kalan bu sektör, adeta durmuştur. Tekrarlar da işe yaramaz olmuştur.
     Avrupa ve Amerika film ve dizi sektörü konuları tüketmiştir. Ve neden sorgulaması başlamıştır. Cevap açık ve netdir. Konu çoktur ama inanç durumlarından dolayı konu bitirilmiştir.
       Biz Müslümanlar Kuran’da Allah’ın bize bildirdiği okadar çok  bilgiye konuya vakıf olduk ki ,bugüne kadar tüm film ve dizilerde işlenen  konulardan çok daha fazla yüklü bilgilere sahip olduğumuzu bildik. Büyük pastadan pay alan bu yapılanma, Kuran’ı ya  okumadılar yada  kullanamaz olarak bloklamışlardır..İnanç konumları  onları durdurmuştur. Oraya kadar dır.
       Halbuki bu sektörde bizlerde pastadan pay alabilsek, çekimi yapılacak o kadar muazzam konulara sahip durumdayız ki. .Kuran’ı inceleseler Allah bize o bilgilerin zenginliğini sunmuştur. Batı en son paralel evrende takıldı kaldı. 
    Bizler yani Müslümanlar, Avrupa ve Amerika film ve dizi sektöründen el alabiliriz.  Muazzam konularla çekimler yapabiliriz. Onlar konularını tükettiller. Yolları da kapattılar. Açık kalan kapıdan da girmeye cesaretleri yok..Tercih bize kalıyor, o kapıdan girip dünyaya yepyeni diziler ve filmler sunabiliriz..
   Kaynak o kadar muazzam bir kaynak ki, Allah bize şu da kalmasın deyip, Kuran' da insanlığa lazım olacak tüm bilgileri her şeyi ile açıklamıştır.
   Allah  kainatı nasıl 6 günde yarattığı, dünyadaki canlılar, hayat, ilk insanın ve eşinin yaratılması, Allah'ın insanlara yüklediği muteşem bilgilerden dolayı  melekleri secdeye davet etmesi, İblisin iteatsizliği, kıyamete kadar insana musallat olup yoldan çıkarması. Adem ve karısının cennetten çıkarılması ile başlayan hayat mücadelesi.  Çocuklarının birbirine olan düşmanlığı ve ölüm..
Nuh zamanındaki insanların 1000 yaşı görüyor olmaları, denizi olmayan ortamda, Allah'ın tarifi ile muhteşem bir geminin yapılması ve tüm canlılardan çiftlerin gemiye konması ve nasıl bir gemidir ki,  tufanda dağlar kadar yüksekliklere ulaşan dalgalara dayanması ve bittiğinde de Cudi dağına oturması. Allah bize delil bıraktığını söylemesi, bu delil zihnimizdeki Atlantis bilgisimidir, gemide canlıların genleri mi (hücrelerimi)  taşındı, sandığımızdan da yüksek teknolojiye mi sahiptiler.
        Tufandan sonra Allah ömrümüzü kısaltmış, boy pos vermiş.  Davut Peygambere ve o muhteşem sesi ile okuduğu ilahilere, kuşlar, dağlar- taşlar eşlik etmiş, Calut'la  olan savaşı, adaleti...
     Oğlu Süleyman' ın sahip olduğu o muazzam hazineleri, rüzgarların  boyun eğmesi, istediği yöne esmelerini istemesi,  emrinde cinlerin çalışması ve üretkenlikleri,  karıncalarların dediğini anlaması, hayvanlarla konuşması, Süleyman'ın buyruğuna uymaları, maddenin ışınlanması, Saba melikesinin Süleyman'ın köşküne girerken, nasıl bir billurdan yapıldıysa, su sanıp eteklerini yukarı çekmesi.
Yunus Peygamber'in toplumundan ve Allah'ın emirlerinden  kaçarken, gemiden atılıp balığın midesinde yaşaması.
 Karun'un hazineleri ve çok övünmesinden ve gösterişinden dolayı tüm varlığının yok edilmesi,
  Musa ve firavunun kıssası. Musa' nın Allah ile konuşması, mucizeleri, denizi asası ile ikiye yarması, İsrailoğullarının o kadar mucizeleri yaşayıp Allah'a ortak koşmaları ve inançsızlıkları.                    İbrahim'in putperesler tarafından yakılmaya çalışması ve ateşin Allah'ın emriyle sönmesi, oğlunu kurban etmek isterken rüyanın anlamı, insan görünümlü meleklerin ziyarete gelmeleri ve müjdeleri,
      Lut kavmi yoldan çıkmış, insan görünümlü meleklere dahi göz koydukları aşırı ahlak bozulması olan toplumun helak edilmesi.
   Yusuf Peygamberin önemli olan yaşamı ve rüya tabirlerinin gerçekleşmesi.
    Meryem'in hamileliği, doğumu, İsa'nın bebeklikten başlayarak sunduğu mucizeleri.
     Ve Hz. Muhammet "el emin" sıfatını taşıyan bu insanın, Allah tarafından gönderilen, melek ile OKU emrini alarak başlayan peygamberlik hayatında, Allah'ın gösterdiği yolu anlatabilmek için, ilk inananlarla birlikte, sürdürdüğü mücadele ve zamanımız.
    Bizim dışımızda da  var olan varlıkların olduğunu söyleyen Allah, cinlerden yaşantılarından, neyden yaratıldıklarından, iblisten, şeytandan, meleklerden onların inançlarından, bizim onları göremeyeceğimizden ama onların bizi görebileceğinden, bağlantı kurulabileceğinden söz etmesi.
      Zülkarneyn'in   Ecüt-Mecüt ile mücadelesi..
  En önemelisi kıyametin nasıl ansızın kopacağını, hayvanların nasıl bir araya toplanacağını, hamile kadınların bile çocuklarını düşüreceğini, insanların birbirini bile göremez hale geleceğini, çocukların ak saçlı ihtiyarlara dönüşeceğini, okyanusların kaynatılacağını, dağların yün gibi atılacağını, gök yüzünün tomar gibi dürüleceğini.Ölüm meleğinin nasıl can aldığını yani ölüm anını.
      Geçmişteki ve sonraki ölenlerin,  "sur" üflenmesi ile diriltileceğini ve sorguya çekileceğini, cennet , cehennem  tüm detayları ile menüsü dahil anlatılmaktadır.
  Dünyadaki toplumsal hayatların nasıl olması gerektiğini, yanlış yollarda yürüyen insanların doğru yolu nasıl bulabileceğini, insana dair ne varsa tüm detayları ile  aydınlığı, karanlığı herşeyi...
        Bitmez..

    NOT: Lütfen iniş sırasına göre Türkçe Kuran Mealini okuyalım,okumayanlara teklifte bulunalım..TEŞEKKÜR EDERİM...
                                              






Hiç yorum yok: