KARANLIKTAN AYDINLIĞA.. "OKU"

              KARANLIKDAN   AYDINLIĞA... "OKU"   

                 
                                        
               Bismillahirrahmanirrahim
         “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla”
   “Merhametli ve Merhamet eden Allah’ın adıyla” diye başlanılır.
                               
  İniş sırasına göre “TÜRKÇE KURAN” meali okumak için, ilk sayfayı açınca, şiir dizesi görünümünde olmasına şaşırıyorsunuz.. Neredeyse her dizenin  başında rakamlar vardır. Başlık olarak da “ALAK” yazılıdır. Ve  “OKU” teklifi ile karşılanıyorsunuz..
                         
 Okumaya başlandığında, garip duygularla sarmalanıyorsunuz... Birçok kitap okunmuş olmasına rağmen, diğer kitaplarda algılanmayan ağırlık, bir güç hissediyorsunuz.. 
     Biz insanlara ait olamayacak kadar, ilginç bir yazılım şekline sahip olduğunu görüyorsunuz.. TÜRKÇE KURAN meali okumaya devam ettikçe, daha önceleri algılanamayan, farklı duyguların açığa çıkması ile çok çok garip oluyorsunuz.
    KURAN hemen okunup, bir çırpıda bitirilecek bir kitap değildir. “OKU” diye başlayan TÜRKÇE KURAN mealini okumaya devam ettikçe, sanki onun içinde kayboluyorsunuz.Sahip olduğunuz tüm bilgiler dondurulmuş, bloke olmuş, adeta bir HİÇ olduğunuz hissine kapılıyorsunuz.
                         
       Okuma yoğunlaştıkça, büyük bir oluşumun içindesiniz. Mükemmellikler orada duruyor, bakıyorsunuz ve anlatılması zor duygular kaplayınca, daha da merak ediyorsunuz.
     Daha önce tüm yaşantıda hiç karşılaşılmayan, çok çok farklı bir durumdur bu. Beyin adeta ikilem arasında donmuştur. TÜRKÇE KURAN meali okundukça ilginç olan rüyalardır. Rüyalar anlatılmaz yaşanır cinsindendir. Adeta soruların cevapları hissettirilir ve yaşattırılır anlatması da, izahı da, inanırlılığı da zordur..
                           
    TÜRKÇE KURAN meali ilk okunup bitirildiğinde, beyin bloke olmuştur. Sahip olunan bilgilerle KURAN arasında bağlantı kurulamamıştır. Sadece çok göze batıcı bir şekilde bir kelime akılda takılıp kalmıştır. “ŞİRK” kelimesinin çok önemli olduğu ve anlamı, daha sonraki araştırmalarda bulunmuştur.
       KURAN öyle bir kitaptır ki, tekrar tekrar okundukça, ALLAH' ın bize yüklemiş olduğu tüm bilgiler, oku teklifiyle birlikte, süreç içinde açılmaya başlıyor..
      Ve, bu denli  değerli olan bir kitabı, bizden neden uzak tuttuklarını, defalarca okuyup araştırdıkça anlıyoruz.. Çünkü bu çok değerli kitapta, insan aklının ulaşabildiği, tüm soruların cevapları ve menfaatleri vardır. 
   Bilmedikleri, bildiğini sandıklarının çoğunun yanlış olduğu, çok fazla kandırıldığımız görülmüştür. Bir avuç insan çıkarları gereği KURAN’ı gözden de gönülden de, insan aklından da uzak tutmak için çok büyük bir çaba sarf etmişlerdir.
                     
    Menfaatsel durumları elde etmek isteyen, bu azınlık gruplar, uydurduklarını öyle güzel kılıflara giydirip, süsleyip sunmuşlardır ki, tüm dünya insanları bunlara kanmış ve
                      
kanmaya da devam etmektedirler. Yani insan insana en büyük kötülüğü yapmış, yapmaktadır da. Bu insanlık adına gelen çok kıymetli kitabı biz Müslümanlardan sakladıkları gibi, dünya insanlarından da saklamışlardır.
      KURAN tüm insanlığa gönderildiği net bir şekilde anlaşılmaktadır.. Onda her şey vardır, mutlaka okunmalıdır. Her alanda doğru diye bildiklerimizin çoğunun insan uydurması olduğunu kavrayınca, ne kadarda da acı bir durumla karşı karşıya kaldığımız gerçeği bulunmuştur.
     Soruların cevabı KURAN’ da vardır. İnsan neden, neyden, nasıl yaratılmıştır? Kainat ve dünya nasıl oluşmuştur. Ölüm nedir, ölüm anı nasıldır, ölüm sonrası neler oluyordur. Kıyamet nasıl kopacaktır, kıyamet sonrası yaşanacaklar nelerdir? Cennet ve cehennem nasıl yerlerdir? Bizden başka yaratıklar var mıdır? Geçmişteki medeniyetler, dinler, peygamberler nasıldır?Doğrular,yanlışlar nedir?  “SORULAR ÇOK,   CEVAPLAR DA ÇOKTUR.”
     KURAN öyle bir kitaptır ki içinde fizik, kimya, biyoloji, sosyoloji, arkeoloji, astronomi,
                         
psikoloji, tarih, ekonomi, hukuk ve sayması uzun liste oluşturan tüm bilim dalları vs. öyle çok bilgi vardır ki sanırım ömür yetmez bir deryadır.
          Ateizmin kıyameti KURAN okumak ile kopar. Ateist artık karanlıklardan çıkışı bulmuş, ALLAH’a,  aydınlığa, nura doğru yönelmiştir..

                    



          NOT: Bu bir davettir LÜTFEN KURAN OKUYUN. Başlangıç için iniş sırasına göre TÜRKÇE KURAN meali okumayı tercih edin. Ve lütfen okuduktan sonra okumayanlara davette bulunun.. TEŞEKKÜR EDERİM

Hiç yorum yok: