SEVGİ ( BÖLÜM : 2 )

 SEVGİ    ( 2.bölüm..)


    İnsan çocukluktan yetişkinliğe adım atarken yani buluğ çağında en önemli değişimleri yaşar ve          hisseder. 
                               


      Çocukluğundan bu yana  seksüel yapı  fiziksel ve ruhsal olarak belirginleşir. Hem kendine, hem karşı cinse dikkati yoğunlaşır..Dünyasında kendisi de dahil her şeye karşıdır. Sevgiler birbirine karışmış, çıkmazlardadır. Arayış  ve krizli olan bu dönem atlatılır. Bu aşamalarda kişiliği, olması gerekene doğru yönelir.  
      Yetişkin olma aşamasında, sevgiler çeşitlenmeye başlamıştır.  Hayatına giren değişimler, sevgileri de şekillendirmeye eğilimlidir.
      O yaşa kadar edinimleriyle yola devam ederken, ya Kuran’ın ilk ayetlerinde ki teklife uyup, okumaya başlar kainatı, dünyayı, kendisini, ya da kısır döngüde tutulup kalır.
      Allah'ın teklif ettiği okuma eğilimi ile devam edenler, genellikle sevgi çeşitliliğini artırır, ulaşmak için çabalar gösterir.
      Yetişkin dönemin de, sevgiye eşlik olarak  tutku, hırs  ilave edilirse,  hayat karmaşa girdabında sürüklenir.  
                  
   Bu konumdan sıyrılınılmazsa insan, doğrunun yanlışlarla yer değiştirmeye başladığını, ya bilir yada bilemeden, yaşam süreci, zamanın akışın da sürüklenir.
  İnsan, hayatın da Allah sevgisinin ne anlamlara geldiğini keşfettikçe, o denli fazla hazinelere sahiptir ki..Bütün mesele bu çok değerli sevgiye yönelinmesi ve Allah'ın bize gösterdiği o yolu bulup yürüyerek önümüze sunulan  o değerli sevgilere ulaşmak imkanlıdır.  
    Çünkü ALLAH bizi sevgiden, ilgiden çok değerli varlık olarak yarattı. Allah'ın izniyle, bize yüklediği bilgi çeşitliliğini,  keşfermek  bize düşmektedir... Buyurun ..

Hiç yorum yok: