KURAN'da anlatılan NUH PEYGAMBER VE TUFAN

            NUH PEYGAMBER VE TUFAN
                               
    Ve Allah insanları yarattı. İlk insanların yaratılmasıyla oluşan kabilede, Allah 
yolundan sapmalar kötülükler arttı. 
    Allah peygamberlik için Adem’i seçti ve yeni bilgilerle donattı.                
       Melekler, insanların yaptığı kötülükleri izledikleri için, Allah’ın istemesine rağmen, çekinip Adem’e secde etmek istemediler. Adem tüm bilgilerini sununca, melekler 
hemen secdeye kapanmış, şeytan ise secde etmeyip,
karşı durmuş, kibirlenmiş, kıyametin kopmasına kadar izin alıp insanın musallatı olmuştur.
     -Adem sonrası Kuran’da anlatılan kavim, Resul Nuh’un bin yıldan elli yıl eksik yaşadığı toplumdur.Nuh’un
kavminde de, Allah’a inançsızlıklar, azgınlıklar, kötülükler, putlara tapmalar, sapkınlıklar artmıştır. Allah, Nuh’un toplumunu kendilerine korkunç bir azap gelmeden önce, uyarsın diye Nuh’u 
müjdeleyici, uyarıcı olarak elçi resul seçmiştir. 
Hz. Nuh halkına şöyle dedi: ”Ey toplumum Allah’a kulluk edin. Ondan başka Tanrınız yok sizin. Hala korunmayacak mısınız? Ben sizin için açık uyarıcıyım. Korkunç bir günün azabına uğramanızdan korkuyorum.” dedi.
Toplumda inançlarını kaybetmiş bir grup kodaman şöyle konuştu: “Bize göre sen, bizim gibi bir insandan başkası değilsin. Bakıyoruz sana, ayak takımımızın basit görüşlü insanlarından başkası ardına düşmüyor. Sizin bize bir üstünlüğünüz olduğunu da inanmıyoruz. Aksine sizi yalancılar sayıyoruz. Eğer Allah dileseydi melek indirirdi. Biz atalarımızdan hiç böyle bir şey duymadık, cinnet geçirmiş bu adam” dediler.
        Nuh toplumuna; "Ben bir melek değilim, gaybı da  (bilinmeyen, gizli)  bilmem, ne kadar öğüt versem ikna etmek için inanç duymazsınız"  dedi. Halkı onu sapıklık içinde olduğunu düşünüp, yalanladılar.
      Nuh şöyle yakardı: “Rabbim beni yalanlamaları karşısında yardım et bana”
      Allah Nuh’a şöyle dedi: ”Gözlerimizin önünde söylediklerimize uygun gemiyi yap.”
     Ve Nuh,  denizi olmayan bir karada, geminin inşaasına Allah’ın tarif ettiği şekilde başladı. Halkı geminin inşaasının yanından geçerken, onunla alay ediyorlardı. Dedi ki Nuh: “Bizimle alay ediyorsunuz, bizde sizinle alay edeceğiz, tıpkı sizin eğlendiğiniz gibi.”
  Bu arada Allah: “Emrimiz geldiğinde ailenle birlikte her türden iki çift gemiye yerleştir.
   Senle birlikte az sayıda ki iman etmiş olanları da gemiye al. Yalnız karın hariç çünkü o sana inanmayanlardandı.”
     Ve zaman gelmişti, gök kapılarını seller gibi akan bir su ile, ve yarıldı yer fışkırtıldı yeryüzüne pınar pınar. Kesin ölçülere
 bağlanmış bir oluş üzere birleşti sular. Gemi onları dağlar gibi dalgalar üstünde yürütüp götürüyordu. 
      Nuh onlardan ayrı duran oğluna seslendi gemiye binmesi için, o kabul etmeyip, en yüksek dağa çıkacağını sudan kurtulacağını söyledi. Nuh oğluna yalvardı ve dedi ki: “Allah’ın merhamet ettiği dışında bugün hiç kimse için Allah’ın kararından kurtaracak yoktur” Ve ikisi arasına dalga girdi oğlu boğulanların arasına karıştı.
 Ve taşındı levhalar ve çivilerden oluşturulan şey üzerinde.
     Nuh : ”Zalimler topluluğundan bizi kurtaran Allah’a hamd olsun,   Rabbim beni bereketli yere indir, sen konuk ağırlayanların en hayırlısısın” diye dua etti.
   Ve denildi: ”Ey yer! Suyunu yut ve ey gök, sen de tut.” Ve su çekildi.
     İş bitmişti. Gemi CUDİ üzerine oturdu ve haykırdı: ”O ZALİMLER TOPLULUĞU GERİ GELMEZ OLSUN” ve yeminle bildireyim ki, biz onu bir ibret ve işaret olarak arkaya bıraktık. Yok mu araştırıp öğüt alacak.
    Evet hala düşündürücü bir olaydır Nuh’un yaşadığı TUFAN.
Hiç denizin olmayan bölgelerde, denizle ilgili kalıntıların bulunması Kuran’ın bize aktardığı bilgilerin boyutunu gösteriyor.Gemi  aranmaktadır, araştırılmaktadır çünkü Allah bize delil bıraktığını söylüyor..
 Allah’ın verdiği bilgilerle yapılan o dağlar kadar büyük dalgalara dayanan o geminin bilinmezliği
     Nasıl oldu da, her çiftten canlının o gemiye sığıyor olması. O gemide tüm canlıların genleri mi taşındı? Yoksa tufan öncesi insanlık, çok ileri medeniyetlere teknolojiye mi sahipti. Her tür sorular akla geliyor.
       Ve Nuh ile birlikte çok az sayıda inanan insan kurtuldu.  KURTULUŞ İNANÇLA O GEMİYE BİNMEKTE.
                                  BUYRUN GEMİYE...
                                     
 

    NOT: Lütfen başlangıçta iniş sırasına göre, Arapça bilmiyorsanız mealini anlayarak okumanızı rica ediyorum….TEŞEKKÜR EDERİM.
                                  
                      






Hiç yorum yok: