Müslümanız ama KURAN'ı okumuyoruz..



                 

Müslüman bir ülkede yaşıyoruz, müslümanız ama Allah'ın bize gönderdiği, çok değerli  kitabı okumadan yaşıyoruz. Hayatımızın en önemli yerinde olması gerekirken, bize gönderdiği kitabı  yok, olanları da yokmuş kabul edip,  yaşantımıza devam edip, birtakım insanların uydurduğu düzenlerin içinde adeta kendi kendimizi imha ediyoruz.
     Ve her nedense, çok boşlukların olduğunu biliyoruz, adını koyamadığımız içi
n, ya yaşantımızı heba ediyoruz kaybolarak, yada tam tersi o yolu bulup aydınlığa yöneliyoruz.
      Allah  Hz. Muhammet aracılığı ile öyle değerli bir kitap göndermiş ki biz insanlara, kapağını kaldırmamız yetecek. Hz. Muhammet bize uygulamaları da göstere göstere sunmuş, onu da adeta yok sayıyoruz.

     Şöyle bir duygu ruhunda yaşıyoruz; ölmeyecekmiş ve hep bu dünyada kalacakmış gibi,  ne kadar insan için zarar, ziyan varsa adeta, tatbikatta yarışıyoruz..İnsan olarak önce bunu çözmemiz gerekirken, çözümsüzmüş gibi, algılarımızı da zehirli bir
şekilde saçıyoruz. Bizlerin buna bir dur demesi gerekirken, bir takım insanların uydurduklarının peşinde adeta süprüntü oluyoruz.
 Hep söyleniyoruz, başkalarının yaptıkla rını beğenmiyoruz, kendimiz de bir doğruyu sunamıyoruz. Nedeni ise;  her şeyi okuyoruz ama Kuran'a dokunmuyoruz.
   Allah'ın bize gönderdiği bu kitap, önceki gönderdiği kitapların toparlayıcısı olarak  öyle değerli ki, okundukça doğru bilgi kapıları açılıyor. Bilmemiz gereken tüm bilgilerle donatılmış olarak doğan  biz insanlar, kuranda teklif ettiği "OKU" emrini yerine getirmediğimiz için, karanlık,  çıkmaz sokaklardan çıkamıyoruz. 
    Ve bitmez tükenmez şikayetlerimizle,  Allah'a da sürekli suç atıyoruz.
 Kuran'ı mutlak okumamız lazım. Kandırılmışlığın boyutu büyük. İnsanın  insana yapabileceği tüm
                           
olumsuzlukları geçmişte de, günümüzde de olduğunu bilip, asıl nedenlerin, nerelere dayandığını Kuran'ı  okuyunca çok  net anlıyoruz.. 
Okumalıyız; çünkü bu olumsuzluklara dur dememiz ve bu dünyayı yaşanır duruma çevirmemiz için şart.
    Biz müslümanların yani Allah'a teslim olmuşların görevidir. Kuran okumak gericilik değildir, tam tersi okumamak gericiliktir. Aydın insan olmak istiyorsanız, bu teslimiyetin anlamını çözmeniz gerekmektedir..
  O bilgilerin kapıları açıldıkça nelerden mahrum bırakıldığımızı anlıyoruz.
                            



  NOT:  Biliyoruz ki uydurulan her tür din insan yaşantısına  ve toplumuna zarardır. Doğruyu bulmamız için lütfen iniş sırasına göre TÜRKÇE KURAN mealini okuyalım..Okuduktan sonra da okunması için teklifte bulunalım…TEŞEKKÜR EDERİM…

Hiç yorum yok: